blog
Salut, Vizitator  Intră în cont  Nu ai cont?
English >
ShareThis

 

Asociatia de Evaluare „EVALROM” si CENTRAS au organizat in data de 23-24 iulie la Sinaia un workshop privind rolul evaluarii in exercitarea functiei de watch-dog a mass-media.

Workshopul a fost facilitat de Dna. Manuela Preoteasa si a cuprins o serie de dezbateri la care au participat  Sorin Ioniţă – Director de programe SAR, Dragoş Pâslaru – Director GEA Strategy&Consulting, Viorel Micescu – Director executiv CENTRAS si Roxana Mihalache – Președinte EVALROM. 

„Strategia nationala anticoruptie privind sectoarele vulnerabile si administratia publica locala pe perioada 2008-2010” cuprinde o serie de principii generale privind prevenirea si combaterea coruptiei precum si de promovare a integritatii si eticii, transparentei, responsabilizarii si bunei  guvernari. Care sunt insa modalitatile concrete prin care pot fi respectate aceste principii? 

Modelul promovat in acest sens de Comisia Europeana, tarile OECD si de Banca Mondială in ultimii 20 de ani in managementul public este acela al utilizarii monitorizarii si evaluarii si al bugetarii bazate pe performanta. In aceste tari presiunea este in crestere pentru ca guvernele lor sa raspundă public si sa explice in mod transparent cum este masurata performanta guvernamentala. 

In Romania problema este ca aceasta presiune este exercitata atipic si atehnic, preponderent de catre mass-media, iar ”actorii” care in mod traditional ar trebui sa-si asume acest rol, fie nu au capacitatea tehnica (nu detin suficient know-how), fie nu au capacitatea institutionala (nu au resursele umane si financiare necesare) de a pleda pentru utilizarea unor instrumente eficace anticoruptie, cum este evaluarea. Aceasta si pentru ca in Romania exista un grad foarte redus de constientizare si de cunoastere a rolului important pe care evaluarea il poate avea in combaterea coruptiei si in sporirea transparentei si eficientei managementului public.

 

 

Secţiune modificată vineri, 10 septembrie 2010 4706 vizitatori
 
caută
Asociatia de evaluare EVALROM va invita marti, 15 octombrie 2013, sa participati la Conferinta internationala "Impactul face diferenta". Conferinta este organizata in par ..   mai multe..
Evalrom si Seval (Societatea Elvetiana de Evaluare) organizeaza luni, 9 septembrie 2013, simpozionul "Provocari si practici in dezvoltarea sistemului national de evaluare ..   mai multe..
ARACIP si Evalrom organizeaza, vineri 9 noiembrie 2012, un seminar dedicat evaluarii de politici si programe. Seminarul va fi sustinut de dl. prof. dr. George Poede, prod ..   mai multe..
Alte noutăţi
BTraffic
Vizitatori site: 794035
Uniunea Europeana

Acest site este realizat de către Asociaţia de Evaluare EVALROM în cadrul proiectului "Responsabilizare şi bună guvernare prin evaluare"  finanţat de Uniunea Europeană prin programul Facilitate de Tranziţie 2007, "Consolidarea sprijinului societăţii civile în lupta împotriva corupţiei"

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.

Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind aderarea României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Pentru eventualele sesizări sau informaţii despre proiectele Phare: cfcu.phare@mfinante.rofake watches replica watches replica cartier